Тезисний звіт роботи ВКПСУ

share on:

Вітрильний крейсерсько-перегоновий союз України (ВКПСУ) є громадською організацією, яка об’єднує прихильників спорту крейсерських перегонів в Україні. Метою створення ВКПСУ є сприяння розвитку крейсерсько-перегонового вітрильництва, зростання якісного рівня відповідно вимог міжнародної вітрильної федерації ISAF.

ВКПСУ співпрацює з ВФУ щодо популяризації крейсерського вітрильництва та наближенню до міжнародних стандартів за угодою «Про партнерство і співробітництво» з 2011 року.

За цей час при активній підтримці ВКПСУ була відновлена робота українського офісу ORC. Головний вимірювач ВКПСУ очолює напрямок безпосереднього вимірювання українських яхт за цією, провідною у світі, системою гандикапування. Сьогодні в Україні майже півсотні яхт отримали міжнародний сертифікат ORC. Завдяки цьому Україна може проводити міжнародні крейсерські регати запрошувати до участі іноземні яхти, а українські яхтсмени на власних яхтах можуть брати участь у міжнародних змаганнях.

У цьому році ВКПСУ був повноважним організатором відкритого чемпіонату України серед крейсерсько-перегонових яхт за системою вимірювання ORC.

Змагання були успішно проведені. Участь у них взяли 26 яхт з 4 регіонів України, а також одна яхта під прапором Великобританії.

З 2012 року за ініціативою ВКПСУ було розроблено і впроваджено на чемпіонаті України серед крейсерсько-перегонових яхт єдину форму (карту) контрольного технічного огляду.

За ініціативою командора ВКПСУ, трьом всеукраїнським регатам, окрім головних змагань країни, було надано статус кваліфікаційних. На них учасники можуть виконати спортивні нормативи і отримати відповідні спортивні звання.

Члени президії ВКПСУ активно беруть участь у роботі громадських рад при міністерствах Інфраструктури України, Молоді та спорту України, входять до експертних рад щодо розробки законів України та інших нормативних документів, задля сприяння розвитку вітрильництва в Україні.

Кваліфікаційний комітет союзу плідно співпрацює з Укрморрічінспекцією щодо програм навчання та дипломування яхтсменів-судноводіїв.

ВКПСУ співпрацює з Прикордонною службою України. Завдяки чому при проведенні «Кубка Великого Дніпра» 2014 року, флот регати з мінімальними витратами часу проходив необхідні процедури при виході в територіальні води України.

Сергій ПОЛІЩУК, командор ВКПСУ

Leave a Response