Заява ВФУ щодо рейдерської атаки на СДЮШОР «Оболонь»

share on:

21 березня 2016 року територія яхт-клубу Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Оболонь» підверглась спробі фізичного захвату невідомими особами, які вчиняли перешкоди для доступу на територію школи працівникам закладу, вихованцям школи та спортсменам крейсерської секції, які займаються в клубі.

СДЮШОР «Оболонь» є одним з небагатьох спеціалізованих навчальних закладів з вітрильного спорту не тільки в Києві, а й в Україні. Школа працює з молоддю понад тридцять років. За цей час було виховано велику кількість яхтсменів, серед яких чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи, Олімпійських ігор, Кубків світу, чемпіонатів та Кубків України, та інших міжнародних та національних змагань.

Вітрильна Федерація України, Вітрильний крейсерсько-перегоновий союз України, обласні федерації та вітрильна громадськість України висловлює велику занепокоєність подіями, що відбуваються навколо яхт-клубу СДЮШОР «Оболонь». Вважаємо, що ця акція становить безпосередню загрозу подальшого існування закладу та складу спеціалістів і спортсменів СДЮШОР «Оболонь». Вважаємо, що ситуація навколо клуба потребує уваги зі сторони правоохоронних органів, депутатів міської ради, мерії м. Києва, журналістів та громадських організацій.

Obolon

Leave a Response